09-06-10

Syndroom van Tietze

Dit zijn de woorden wat uit de arts kwamen gevallen ... 'syndroom van Tietze' dat is dus heel erg pijnlijk, en dat kan mijn hyperventilatie veroorzaken. Waarom toch steeds opnieuw in die medische molen belanden? Kan het niet voor één keer is gewoon normaal gaan... De werkelijke pijn komt van de aanhechtingen van de pezen en spieren die op het borstbeen vastzitten en die om je longen en naar je schouders toelopen. Deze aanhechtingen zijn -door wat voor oorzaak dan ook- ontstoken en geven bij iedere in- en uitademing een heftige pijn op de borst. 

Deze morgen controle gehad van mijn saturatie en mijn hartslag.
Beiden waren veel te hoog, hartslag was weeral 127 met momenten. En dit terwijl ik rustig was, maar de pijn liet mij afzien, waardoor ik meer kracht moet zetten op ademen door de druk, dus meer zuurstof gebruik, en mijn hart nog sneller moet pompen. Ja man, het lichaam is een aaneenschakeling van cellen en lijnen... en als één niet goed aangesloten is, dan zit heel het circuit in de war. Toevallig bij mij?

Maar al bij al een rustige dag gehad, mijn dochtertjes hebben goed meegewerkt, en hebben niet het idee gehad eens even lastig te doen. Ze waren ultra flink en liggen nu in dromenland. Maar mama heeft pijn en gaat zich een goede houding zoeken om te zitten in de zetel met lappie op schoot! En haar favoriete bezigheid eens doen, Photoshoppen!!!

19:49 Gepost door Dream Girl in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: ziek |  Facebook |

Commentaren

hey, mijn nichtje heeft ook het syndroom van Tietse, het heeft heel lang geduurd vooraleer ze antwoorden kreeg op haar klachten, k heb haar eens je blogadres doorgestuurd
groetjes
christa

Gepost door: christa | 28-06-10

De commentaren zijn gesloten.